Tips omje vloerkleedte onderhouden

De mooie vloer waar je zo trots op bent, daar wil je natuurlijk optimaal van genieten! Vooral een tapijt of vloerkleed is erg vatbaar voor vlekken en slijtage. Daarom is onderhoud heel belangrijk. Maar hoe zorg je dat je jouw tapijt of vloerkleed zo mooi mogelijk houdt? Wij helpen je hier graag bij.

Houd je tapijt schoon

Zoals in vele situaties is het ook hier zo dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom is het slim om mogelijk vuil zo veel mogelijk buiten te houden. Zorg daarom voor een goede mat bij de voor- en achterdeur. Vuil dat je tapijt niet bereikt, hoef je immers ook niet te verwijderen!

Onderhoud je tapijt

Natuurlijk is er ook vuil dat je niet bij de vloer weghoudt, bijvoorbeeld kruimels en stof. Hiervoor is een stofzuiger de oplossing. Gebruik deze regelmatig, minimaal twee keer per week. Laat je bij de aanschaf goed adviseren over de onderdruk. Deze moet minimaal 160 millibar zijn, dit is veel belangrijker dan het aantal Watts.

Reiniging van je tapijt

Het maken van een vlek is helaas niet altijd te voorkomen.. Wat je wel zelf in de hand hebt, is hoe je ermee omgaat. Eerste punt: nooit wrijven! Wat voor middel je ook gebruikt om schoon te maken, altijd deppen en nooit wrijven. Op die manier gaat het vuil alleen maar dieper het tapijt in.

Stap twee is, welk schoonmaakmiddel gebruik je? In veel gevallen is water al genoeg. Giet een ruimte hoeveelheid lauwwarm water op de vlek en dep dit voorzichtig op met een doek. Werk hierbij van buiten naar binnen waardoor de vlek geen kans krijgt om uit te breiden. Tot slot insprayen met water en droog deppen. Gebruik geen wasmiddel, waspoeder of iets dergelijks; hiervan blijven restanten achter in het tapijt zodat het sneller weer vervuilt.

Hardnekkige vlekken

Heb je te maken met een echt hardnekkige vlek? Dan kan je kiezen voor een speciaal vlekkenmiddel . Let erop dat dit een product is dat door de fabrikant wordt aangeraden. Wij adviseren je hier graag over! Het is in ieder geval altijd raadzaam om het middel eerst op een onopvallende plek op het tapijt te proberen. Bijvoorbeeld onder de bank of op een restant.

Problemen met je tapijt of vloerkleed? Of op zoek naar een nieuwe? Wij zijn expert op het gebied van vloeren en helpen je graag bij je zoektocht. Tot je met een tevreden gevoel de winkel uitloopt, met een nieuw tapijt of met het beste product om je huidige te reinigen! Maak nu een afspraak!