Haal stoer &industrieel Berlijn inhuis

Wie aan een rauw en industrieel interieur denkt, denkt algauw aan wonen in een fabriek. Dé stad om inspiratie op te doen voor deze stoere woonstijl vinden we in ons buurland Duitsland. Op naar Berlijn!

Functioneel, robuust en rauw zijn de kenmerken voor de woontrend stoer & industrieel. Aardse kleuren in combinatie met stoere materialen als staal, beton, steen en geleefd hout maken deze trend tot een industrieel geheel met een vintage tintje. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook vloer van pvc en houd de ruimte overzichtelijk en luchtig door voor een paar grote eyecatchers te kiezen. Voer deze trend niet overdreven door, maar hou de basis strak en rustig. Zo voorkom je dat je ‘in een fabriek woont’. Bij de industriële interieurlook draait het vooral om de materialen: metaal, staal, ijzer, koper, leer, beton en hout staan hierbij centraal.

De kleur die er voornamelijk bij wordt gebruikt is grijs, in allerlei nuances. De industriële woonstijl vraagt om grote gebaren zonder al te veel poespas. Denk hierbij aan uitgesproken meubelstukken en unieke, vintage vondsten. Kies bijvoorbeeld voor een stoere fabriekslamp, geleefde leren bank of houten eettafel met stalen onderstel.


Stoere vloer

In een industrieel interieur past een betonlook vloer perfect. Met een vloer van pvc of vinyl haal je niet alleen de gewenste betonlook in huis, maar geniet je ook nog eens van de vele andere voordelen van deze materialen. Beide materialen zijn te combineren met vloerverwarming, voelen heerlijk zacht aan je (blote) voeten én zijn gemakkelijk in onderhoud. Met een strakke vloer in betonlook leg je de basis voor een stoer interieur.

Rauwe wand

Je hoeft niet in een fabriek te wonen om een stoere sfeer neer te zetten. Of je nu in het bezit bent van een echte, rauwe bakstenen muur of je kiest voor behang met dito stoere print: de industriële sfeer haal je met bakstenen in huis. Om de rust in huis te behouden kun je het best kiezen voor één bakstenen muur en de andere wanden fris wit te houden. Een baksteenmotief te druk? Er bestaat ook behang met de look van beton (of betonlookverf): hiermee creëer je wel de gewenste rauwe uitstraling, maar het oogt een stuk rustiger dan bakstenen.

Raambekleding

In een industrieel en stoer interieur kun je prima kiezen voor een wat donkerder kleurraambekleding: donkergrijs bijvoorbeeld. In de keuken zijn de Duette® Shades een heel geschikte keuze: hiermee regel je de lichtinval precies zoals jij het wilt. Maar ook shutters, horizontale jaloezieën (bijvoorbeeld van hout) of rolgordijnen zijn een mooie oplossing voor in een industrieel interieur.

Zet de sfeer

Dat deze robuuste woontrend een tikje mannelijk is, kunnen we niet ontkennen. Met kernwoorden als ruw, stoer en industrieel lijkt de huiselijke sfeer passé. Maar niets is minder waar! Door persoonlijke, sfeervolle tegenhangers toe te voegen creëer je een interieur dat zowel industrieel als intiem is. Van zachte vloerkleden, grofgebreide plaids en kleurige kussens tot dierbare souvenirs, eigen foto’s en veel plantengroen – hiermee zet jij de sfeer in jouw industriële interieur.

Waar doe jij inspiratie op voor je interieur? Wij zitten altijd bomvol nieuwe inspiratie en ideeën voor ons huis wanneer we terug komen van een vakantie of stedentrip. In ons nieuwe Restyle Magazine maken we met jou een reis rond de wereld om ons te laten inspireren door verschillende woonstijlen… Haal jouw gratis exemplaar van het Restyle Magazine op in onze winkel!