Het zijn de Spelen met licht weken!

Bij Berg&Berg adviseren we je graag

Wist je dat licht veel invloed heeft op de sfeer in huis?  Er zijn verschillende manieren om hiermee te spelen. En om het licht geheel af te stemmen op jouw woongenot. Kies de raamdecoratie die past bij jouw wensen en stem deze af met de verlich...
Lees meer


Speel met licht zoals jij dat wil

Heb je last van binnenvallend licht tijdens het tv kijken, koken of thuiswerken? Denk dan eens na over nieuwe zonwering. De opties in transparanties, bedieningmogelijkheden en stoffen bieden je veel mogelijkheden. Zo geniet je van binnenvallend licht, zonder dat het hinderlijk is.

En dat is niet het enige wat je kan doen op het gebied van lichtregulatie: ook de verlichting in huis en de kleuren in je interieur hebben invloed op de sfeer in huis. Samen vormen ze een stevige basis voor jouw interieurplan. We stellen je daarom tijdens een adviesgesprek verschillende vragen hierover, zoals wat de ligging van je huis is en hoeveel ramen er zijn. Hiermee krijgen we een compleet beeld van je huis. Ben je benieuwd hoe jij kan spelen met het licht in huis? Kom langs voor een interieuradvies!

Onze huidige acties:

Take it easy met elektrische bediening

Take it easy met elektrische bediening

Laat je raamdecoratie het werk doen met elektrische bediening voor je zonwering of gordijnen. Met PowerView® Automation voor Luxaflex® en Bliss Motorisation van NL Label bedien je jouw raambekleding direct automatisch of via vooraf ingestelde scenes. Super easy: met een druk op de knop, via de app of met je stem.

Zo kun jij lekker doorwerken of je favoriete serie blijven kijken zonder op te staan.

Benieuwd? Kom langs in de winkel en of maak direct een afspraak!

Verschillende soorten verlichting

Verschillende soorten verlichting

Natuurlijk is ook de verlichting in huis van belang voor de sfeer in huis. Wist je dat er verschillende soorten lichtbronnen zijn, met ieder hun eigen functie? We maken onderscheid tussen:

  • Direct licht; hierbij speelt functionaliteit een rol. Het licht schijnt rechtstreekt op een oppervlakte.
  • Indirect licht; dit schijnt via het plafond of de muur en je ziet niet direct de lichtbron.
  • Diffuus licht; wordt egaal verspreid en gefilterd via een lampenkap. Het licht geeft rondom evenveel licht af.
  • Accentlicht; ook wel werklicht. Hiermee verlicht je bijvoorbeeld ene bureau of aanrechtblad.

Ben je benieuwd hoe deze lichtbronnen samenwerk in een ruimte, en waar wij welk licht adviseren? Stel je vragen aan één van onze interieuradviseurs.

De invloed van kleur in huis

De invloed van kleur in huis

Het effect van kleur in huis is groot. We krijgen vaak de vraag hoeveel kleur men moet toepassen, en welke kleuren een rustige basis vormen. Kan kleur wel naast behang? Of in combinatie met een donkere vloer? Ja zeker! Wij vinden kleur altijd een goed idee. Kleuren die op elkaar zijn afgestemd vormen altijd een goede basis, of dit nu 'rustige' aardetinten zijn of een gedurfdere combinatie. Je kunt de 60-30-10 regel toepassen: De basiskleur bepaalt 60 procent van je interieur. Kies daarna een kleur die je voor 30 procent laat terugkomen en maak het af met accentkleuren die 10 procent van de kleuren in de ruimte innemen. 

lees onze blogs over licht in huis

Zet ook de lichtinval naar je hand en maak een adviesafspraak in de winkel:

Interieuradvies in de winkel (aanbevolen)

Interieuradvies aan huis

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Other details

Door het verzenden van dit formulier ga ja akkoord met ons privacybeleid

Inschrijven nieuwsbrief